Vi använder cookies för att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats.

Läs mer
Jag förstår

Våren är på gång & det är vi också!

Senaste nytt!

25 mars

uppdaterad 27 mars

solhav.jpg

Tack alla ni som kom på årsmötet! Vi hade ju superhärlig musikunderhållning av Jocke & Matte, god mat och en mumsig tårta till kaffet som Nya Conditoriet i Åhus hade bakat. Vi avtackade vår sekreterare Annelie som har avslutat sitt uppdrag hos oss. Som ny sekreterare valdes Sandra Lomming. Föreningen fortsätter tillsvidare att verka utan ordförande då vi inte har fått någon kandidat till denna post. Styrelsen har därför valt att arbeta med olika mindre arbetsgrupper som ser till att verksamheten fungerar.

Våren bjuder på en hel del intressanta aktiviteter. Vi har samtalsträffar, föreläsning den 4/4 med överläkare Niclas Loman samt en vårutflykt den 18/5.

Kolla under aktiviteter för mer information. OBS! Du kan anmäla ditt deltagande här på sidan!

Vi vill även påminna om att vi nu har en grupp för de kvinnor som lever med spridd bröstcancer, Balsamgruppen. På sidan "om oss" finner du mer info.

I förra veckan var representanter från oss i Lund på ett möte för kvinnor i södra Sverige som har BRCA.

En aktivitet som ordnats av en facebookgrupp för de med BRCA i Sverige. Där fanns flera specialister på området som kunde svara på frågor. Bröstcancerförbundets ordförande Susanne fanns också på plats och berättade om verksamheten. Förbundet vill gärna jobba mer för just denna frågan om ärftlig bröstcancer.

Kvinnor och män med BRCA är en grupp som hamnar mittemellan väldigt ofta.

Vi från vår sida ska försöka se över möjligheterna att anordna något framöver tillsammans med de andra skånska föreningarna. Detta då antalet personer som har BRCA inte är så många per område.

Är du drabbad av BRCA har vi kontaktperson för detta, för info klicka på "om oss".

Nu har vi en mailadress! Ni når oss på bcfostraskane@gmail.com

Bästa hälsningar från oss i styrelsen!

Aktiviteter

Aktiviteter

Bli medlem

Bli medlem